Villa 130

Les Jardins du Château d'Olonne

Het vakantiepark

Vakantiepark Les Jardins, is een afkorting voor het mooiste vakantiepark in de Vendee, Les Jardins des Sables d’Olonne, dat op 800 m van de Atlantische oceaan ligt in Chateau d’Olonne, tegen de bekende badplaats Les Sables d’Olonne.

Voor 2018 heette vakantiepark Les Jardins: Les Jardins du Chateau d’Olonne. Inmiddels is het vakantiepark Les Jardins omgedoopt tot Les Jardins des Sables d’Olonne.

Op ca. 13 Ha staan ruim 160 bungalows en villa’s, waarvan het grootste deel te huur is. Het vakantiepark Les Jardins is heel ruim opgezet en ademt rust. In de omgeving is veel te doen voor volwassenen, jonge en oudere kinderen. Het vakantiepark Les Jardins is afgesloten en wordt in het hoogseizoen bewaakt. U krijgt een speciale sleutel om het hek te openen. Een plattegrond, waarop u kunt zien waar alle huizen zijn gesitueerd, vindt u hier.

De receptie

De vriendelijke receptiemedewerkers helpen u graag en spreken allen prima Engels. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden en uitstapjes in de omgeving en kunnen ook reserveringen voor u maken.

Restaurant La Ferme de Villeneuve

Dit toprestaurant ligt tegenover de receptie, direct tegen het vakantiepark Les Jardins des Sables d’Olonne. U kunt hier optimaal genieten van de Franse haute cuisine. Kijk hier wat Michelin over het restaurant te zeggen heeft.

Centraal zwembad

Naast de receptie is een groot zwembad dat voor alle huurders te gebruiken is. Wilt u grotere baantjes zwemmen dan in uw prive zwembad? Dan kunt u hier prima terecht.

Speeltuin en voetbal-basketbalcount

Het vakantiepark Les Jardins heeft een leuke speeltuin voor de kleintjes en een voetbal- en basketbalcourt voor de wat grotere kinderen.

Tennisbaan

Bij de receptie kunt u speeltijden reserveren en eventueel materiaal huren.

Tafeltennistafel en voetbalspel

Er staat permanent een stenen tafeltennistafel en voetbalspel bij de receptie. Materiaal kunt u daar huren.

Minigolf

Naast de tennisbaan vindt u ook een minigolfbaan van 18 holes. U kunt materiaal huren bij de receptie.

Fietsverhuur

De Vendée is ideaal om per fiets te verkennen, met mooie speciaal aangelegde fietspaden door het prachtige landschap. De receptie verhuurt fietsen.

Linnenservice

Het lakenpakket neemt u verplicht af. Wilt u na een week een nieuw pakket? Of wilt u nieuwe handdoeken of een keukenset? U regelt het allemaal bij de receptie.

Afvalcontainers

Aan de ingang van het vakantiepark, bij de receptie, staan afvalcontainers.

Algemene informatie

Afstand: ca. 950 km vanaf Utrecht
Afstand tot zee: ca. 800 m
Afstand strand Chateau D’Olonne: ca. 2,5 km
Afstand tot boulevard/centrum Les Sables D’Olonne: ca. 6 km
Afstand supermarkt(en): ca. 1,5 km

Bereikbaarheid

Met de auto
De korste route is via Parijs. Afhankelijk van de periode en tijdstip kan het in Parijs erg druk zijn. Een goed alternatief is om vóór Parijs de A28 richting Amiens te nemen. Daarna Rouen, Les Mans Nantes La Roche sur Yon. Deze route is weliswaar ca. 35 km langer, maar in tijd vaak korter.
Houd in beide gevallen wel rekening met tol.

Met de trein
De trein is een zeer goed alternatief. De Thalys rijdt vanaf Amsterdam/Rotterdam of Roosendaal via Brussel naar Parijs, Gare du Nord. Daar stap in metrolijn 4 richting station Montparnasse. De TGV vertrekt daarvandaan richting station Les Sables D’Olonne. Van het station naar het vakantiepark Les Jardins des Sables d’Olonne is ca. 10 km.
De gehele reis duurt ca. 8 uur!

Met het vliegtuig
Er zijn 2 luchthavens binnen 100 km: Nantes-Atlantique en La Rochelle. KLM en Air France vliegen vanaf Schiphol rechtstreeks naar Nantes. Ryan Air vliegt vanuit Charleroi naar La Rochelle. Auto huren en 1,5 uur later ben je op het vakantiepark Les Jardins des Sables d’Olonne.