Villa 130

Les Jardins du Château d'Olonne

De Vendee

De Vendee ligt net onder Bretagne, aan het einde van de Pays de la Loire. De kuststreek met de grote badplaats Les Sables D’Olonne wordt ook wel La Côte de La Lumière genoemd vanwege het prachtige en vele zonlicht. Hier heerst een subtropisch klimaat met net zoveel zonne-uren als in Zuid-Frankrijk! Er is meer dan 150 km strand dat prachtig wordt afgewisseld door ruige rotskust, en prachtige bossen. Heerlijk om te fietsen of te wandelen.

Meer informatie over de Vendee: www.Vendee-toerisme.nl.

Les Sables D’Olonne

Met zijn uitgestrekte en brede strand (ca. 2 km) en prachtig gerenoveerde boulevard is Les Sables D’Olonne de water hoofdstad van de Vendee. Niet voor niets dat de Vendee Globe, het grootste zeilevent ter wereld daar start en finisht!
Het heeft mooie musea, een leuk stadscentrum, en natuurlijk heel veel heerlijke restaurants. Met name de straat aan de haven is vol van de goede restaurants waar je betaalbaar kunt genieten van de Franse cuisine.
In het zuiden bevindt zich een kleine maar o zo mooi gelegen dierenpark.

Steden in de omgeving

La Roche sur Yon is de stad van Napoleon en ligt ca. 45 km rijden vanaf het park. De bekende kustplaats La Rochelle is 90 km rijden en zeer de moeite waard om te bezoeken. Het aquarium daar is fantastisch!
Nantes is ca. 100 km rijden en een wereldstad. Prima om te shoppen bijvoorbeeld.

Eilanden

Net achter La Rochelle ligt Ile de Ré. Als je La Rochelle bezoekt, kun je dit eiland meteen even meenemen.

Via de receptie zijn er boottrips te reserveren naar Ile de Yeu.

85 km naar het noorden ligt Noirmoutier. Dit eiland is te bereiken via een brug, maar (alleen bij eb) kun je het ook over de bodem van de zee bereiken!