Villa 130

Les Jardins du Château d'Olonne

Activiteiten

Fietsen
De Vendée heeft meer dan 1000 km aangelegde fietspaden. Met name langs de kust rondom Les Sables zijn prachtige fietspaden aangelegd waarbij je door de duinen, bossen en moerassen fietst. Fietskaarten zijn bij de receptie verkrijgbaar.

Wandelen
Wat voor fietsen geldt, geldt zeker ook voor wandelen. Er zijn ook vele wandelkaarten beschikbaar bij de receptie.

Watersporten
Op 2 km, tegenover het strand van Le Chateau D Ólonne bevindt zich het Institute sportif d’Ocean. Daar kun je zeil- en surflessen nemen of spullen huren. De golfen van deze kuststreek zijn bekend om de goede surfmogelijkheden.

Golfen
Golfers kunnen genieten op een van de volgende banen in de buurt:

Nesmy: 
Op 40 km ligt Golf de la Domangère, een 18 holes golfbaan van 6015m, par 72 met 9 short holes. Het is een moeilijke baan met veel water. Op deze baan is onder andere de French Open gespeeld.

Olonne Sur Mer: 
Op 5 km ligt Golf des Olonnes, een 18 holes golfbaan van 6127m, par 72. Het is een mooie, over glooiend achterland aangelegde baan met personele bezetting door leden. Een echt gezellige vrienden club.

Talmont st. Hilaire: 
Op 8 km ligt Golf de port Bourgenay, een 18 holes golfbaan van 5920m, par 72. Een schitterende en recentelijk (2003) vernieuwde golfbaan aan de oceaan.

Aguillon sur Vie: 
Op 30 km ligt Golf de Fontenelles, een 18 holes golfbaan van 6205m, par 72. Een golfbaan met grote ‘greens’ en vele bunkers.

Saint Jean de Monts:
Op 45 km ligt Golf Saint Jean de Monts, een 18 holes golfbaan van 5937m, par 72. Een golfbaan met schitterende ligging tussen bos en strand.

Shoppen

Nantes ligt op ca. 120 km en heeft een fantastisch centrum om te winkelen. Echter ook La Rochelle is de moeite van het bezoeken waard.